“Ik merk de afgelopen maanden dat de swung uit het leven is… Het is elke dag hetzelfde en dat frustreert nogal. Ik ben niet meer die attente man, niet meer die papa die altijd meeging naar de speeltuin, niet meer blij en happy”

Ik zit in de auto op de terugreis van het werk naar huis. Ik kijk niet eens, maar ik staar. De hele route is bekend, die rij ik elke dag twee keer heen en terug. Thuis aangekomen warm ik mijn eten op wat mijn vrouw voor me in de magnetron heeft gezet. “Hoe is het? vraagt mijn vrouw. Ja, goed hoor. Drukke avond gehad op het werk. Hoe ging het hier? Ook goed, de kids waren weer eens vervelend voor het slapengaan.

Ik merk de afgelopen maanden dat de swung uit het leven is… Het is elke dag hetzelfde en dat frustreert nogal. Ik ben niet meer die attente man, niet meer die papa die altijd meeging naar de speeltuin, niet meer blij en happy.

Wat nog veel erger frustreert is dat ik niet weet hoe ik dit moet veranderen?

2019 de ommezwaai

Ik lees de laatste bladzijde van mijn boek en met kriebels in mijn buik pak ik pen en papier. Ik ga het godverdomme anders doen! Jezus wat heeft deze schrijver gelijk. IK moet MIJN leven onder de loep nemen en keuzes maken. De frustratie heeft plaats gemaakt voor fascinatie. Fascinatie voor wat er allemaal wel niet mogelijk is. Ik werkte mijn opdrachten uit het boek uit en heel langzaam begonnen gebieden in mijn leven te veranderen. Ik ben weer die papa die altijd meegaat naar de speeltuin, die papa waar mijn kinderen naar opkijken en graag mee willen spelen (ook als er vriendjes zijn, want papa is cool). Ik ben de man die mijn vrouw verdiend! Een attente man, een liefdevolle man die oprechte aandacht heeft voor haar. Alles, ook  mijn carrière, zat in de lift. 

Holyshit! Dat dit eigenlijk zo simpel zou zijn, had ik nooit gedacht. Ik leef nu een leven vol leven! Een leven met fascinatie in plaats van frustratie. En ik heb de eer om dit met iedereen te mogen delen als werk. Want ja, ik heb er mijn werk van gemaakt. Iedereen verdient een leven zonder frustratie.

Dit is wat je over mij moet weten

🟢 Ik ben Sierk (maar ik luister ook naar Shrek). Ik heb net wat teveel energie. Ben licht chaotisch en lees minstens vier zelfhulpboeken of boeken over life coaching tegelijk. Het is niet dat ze niet interessant zijn, maar ik moet alle informatie hebben! Ik moet het lezen! Net als een junkie zijn drugs moet hebben.

🟢 Ik heb een soort van superman gave om te zien en horen of iets onzin is wat iemand vertelt of dat het echt is, en ik krijg gordelroos van mensen die zichzelf zielig vinden. Dan zou ik het liefst een tik met de vlakke hand tegen het achterhoofd geven.

🟢 Ik leef voor positiviteit en ben overall irritant vrolijk (ook in de ochtend sta ik aan!). Er is echter wel een verschil tussen positief zijn en overdreven vrolijk doen.

🟢 Ik sta altijd klaar voor iedereen (maar niet tussen 22:00 en 7:00 uur hoor). De zon schijnt altijd, ook als het bijvoorbeeld verschrikkelijk mis gaat met ziekte in de familie.

🟢 Ik altijd zelf een keuze maak om iets te doen, en mijn eigen pad heilig is. Dus past het niet in mijn agenda…. Dan helaas pindakaas.

🟢 Ik heb een hekel aan te serieuze mensen in pak en aan über-zweverige mensen.

Mijn visie op het leven

Vake be’j te bange! (Vaak ben je te bang)

Het leven is bedoeld om in te spelen en alles in uit te proberen. Ik vind tijd met mijn kids en vrouw mega belangrijk, maar vind het ook nodig om tijd voor mezelf te hebben. En als ik dan zin heb om de hele dag rond te lopen in mijn korte broek en badjas, dan is dat helemaal goed. Terughoudend zijn in het leven is de grootste doodzonde die er is en iets waar ik nooit meer aan meedoe, dit is een verspilling van mijn tijd. En we maken het leven zo ingewikkeld….. Hou het simpel en luchtig!

Het is belangrijk dat IK bepaal hoe mijn leven eruit ziet en niet dat de mening van een ander ervoor zorgt dat ik ga twijfelen aan wat ik doe. Die vrijheid van zelf kiezen en bepalen…. Dat is voor mij leven.

Dit is typisch sierk

🩳 Ik vind een korte broek het meest ondergewaardeerde kledingstuk en loop er ook elke dag in. Ik hou van een simpel leven en veel plezier maken, en neem veel dingen met een flinke korrel zout.

🧩 En ik hou van hobby’s en puzzelen, misschien ben jij wel het laatste stukje wat ik zoek.

🏝️ Vlieland is het beste wat een mens kan overkomen.

🍺 Ik heb een lichte verslaving voor de frikandel speciaal en in het weekend drink ik graag (en soms teveel) tripel bier.

👴🏻 Dementie zal bij mij vast heel vroeg inslaan als een bom, want ik vergeet al dat ik koffie heb gezet zodra ik weer aan tafel zit en mijn vrouw me aankijkt van “schat….wat heb je nou 30 seconden geleden gedaan?”

😜 Meestal ga ik harder en langer door in Ballorig dan mijn eigen kids en ik vind kastelen bouwen op het strand fantastisch!