Over mij


Wat je over mij moet weten...

  • Sierk Rijkeboer
  • +31 6 440 455 08
  • info@sierkrijkeboer.nl

TOEN EN NU

2017, na een heerlijke vakantie naar de franse Riviera kwam ik opgeladen thuis. Ook weer opgeladen om aan het werk te gaan. Dacht ik. Maar toen op maandagmorgen de wekker ging dacht ik 'ik moet er niet aan denken'. Dat was het moment dat ik wist dat het roer om moest.

Weten en doen blijken nog 2 verschillende dingen te zijn. Want al voelde ik aan alles dat het anders moest; hoe doe je dat dan? Los van het feit dat mijn omgeving ook niet stond te trappelen want we hadden wel een heel fijn leven van het inkomen dat ik verdiende. Dus stelde ik het toch maar weer uit en werd niet alleen moe maar ook echt ongelukkig. Toen ik me realiseerde, en mijn gezin met mij, dat ik liever minder geld had en meer geluk maar dat ik gewoon echt mijn hart moest volgen. Vanaf dat moment ging alles in sneltreinvaart. Binnen 6 maanden..................

"Maar toen maandagochtend de wekker ging dacht ik "ik moet er niet aan denken!"

En nu? Nu ga ik iedere dag fluitend naar mijn werk, wat niet meer als werk voelt. Heb ik bakken energie, heeft mijn gezin mij weer terug als vader en echtgenoot en geniet ik van het leven. De voldoening die ik uit mijn werk krijg is onbetaalbaar!

"Mijn gezin heeft mij weer terug als vader en echtgenoot en geniet ik van het leven."

DIT IS WAT JE OVER MIJ MOET WETEN

Ik ben Sierk (maar ik luister ook naar Shrek). Ik heb net wat teveel energie. Ben licht chaotisch en lees minstens vier zelfhulpboeken of boeken over life coaching tegelijk. Het is niet dat ze niet interessant zijn, maar ik moet alle informatie hebben! Ik moet het lezen! Net als een junkie zijn drugs moet hebben.

Ik heb een soort van superman gave om te zien en horen of iets onzin is wat iemand vertelt of dat het echt is, en ik krijg gordelroos van mensen die zichzelf zielig vinden. Dan zou ik het liefst een tik met de vlakke hand tegen het achterhoofd geven.

Ik leef voor positiviteit en ben overall irritant vrolijk (ook in de ochtend sta ik aan!). Er is echter wel een verschil tussen positief zijn en overdreven vrolijk doen.

Ik sta altijd klaar voor iedereen (maar niet tussen 22:00 en 7:00 uur hoor). De zon schijnt altijd, ook als het bijvoorbeeld verschrikkelijk mis gaat met ziekte in de familie.

Ik altijd zelf een keuze maak om iets te doen, en mijn eigen pad heilig is. Dus past het niet in mijn agenda…. Dan helaas pindakaas.

Ik heb een hekel aan te serieuze mensen in pak en aan über-zweverige mensen.

MIJN VISIE OP HET LEVEN

Vake be’j te bange! (Vaak ben je te bang)

Het leven is bedoeld om in te spelen en alles in uit te proberen. Ik vind tijd met mijn kids en vrouw mega belangrijk, maar vind het ook nodig om tijd voor mezelf te hebben. En als ik dan zin heb om de hele dag rond te lopen in mijn korte broek en badjas, dan is dat helemaal goed. Terughoudend zijn in het leven is de grootste doodzonde die er is en iets waar ik nooit meer aan meedoe, dit is een verspilling van mijn tijd. En we maken het leven zo ingewikkeld….. Hou het simpel en luchtig!

Het is belangrijk dat IK bepaal hoe mijn leven eruit ziet en niet dat de mening van een ander ervoor zorgt dat ik ga twijfelen aan wat ik doe. Die vrijheid van zelf kiezen en bepalen…. Dat is voor mij leven.

DIT IS TYPISCH SIERK

? Ik vind een korte broek het meest ondergewaardeerde kledingstuk en loop er ook elke dag in. Ik hou van een simpel leven en veel plezier maken, en neem veel dingen met een flinke korrel zout.

? En ik hou van hobby’s en puzzelen, misschien ben jij wel het laatste stukje wat ik zoek.

?️ Vlieland is het beste wat een mens kan overkomen.

? Ik heb een lichte verslaving voor de frikandel speciaal en in het weekend drink ik graag (en soms teveel) tripel bier.

?? Dementie zal bij mij vast heel vroeg inslaan als een bom, want ik vergeet al dat ik koffie heb gezet zodra ik weer aan tafel zit en mijn vrouw me aankijkt van “schat….wat heb je nou 30 seconden geleden gedaan?”

? Meestal ga ik harder en langer door in Ballorig dan mijn eigen kids en ik vind kastelen bouwen op het strand fantastisch!